Moi,

jos haluat julkaista pelisi FnI:ssa, tässä muutamia taittoon liittyviä huomioita ja valmis InDesign -templaatti vapaaseen käyttöön. Templaatissa on taitettuna pelikirjastossa julkaistu peli nimeltä Historioitsijat. Tekstin ja kuvat muuttamalla saat helposti julkaisuun sopivan taiton. Jos kuitenkin haluat taittaa itse alusta saakka, tässä muutama vinkki:

(Vinkit koskevat siis printtiversiota. Jos haluat tehdä vain verkossa julkaistavan sähköisen version, ei näistä ohjeista tarvitse välitää.)

1. Käytettyjen sivujen täytyy olla neljällä jaollinen. Lisää siis loppuun tyhjiä sivuja niin paljon, että jako neljällä antaa kokonaisluvun.

2. Printtiversiossa täytyy marginaalin olla melko leveä. Templaatissa marginaali on sopiva.

3. Templaatista huomaat, että alkuun on hyvä jättää muutamia tyhjiä sivuja. Näiden määrä riippuu hieman sisällysluettelon laajuudesta.

Nyt ei tule muuta mieleen. Jatka ihmeessä keskustelua, jos huomaat, että jotain oleellista puuttuu. Niin, templaatissa oleva fontti ei välttämättä toimi koneellasi. Käsittääkseni kyseessä on opistolle ostettu fontti. Korvaa se haluamallasi fontilla.