User Profiles

User’s profile page

Aune Kivikoskela

Contact Information

Game Library Publications

Sillalla

Sillalla on roolipeliskenaario, jossa pelaajien hahmot ovat kuolleet ja mutta jotkin asia heidän elämässään estää heitä jatkamasta tuonpuoleiseen. Hahmot eivät muista elämästään paljoakaan, joten heidän on kerättävä vihjeitä ja selvitettävä heidän yhteinen kuolinsyynsä ja jokaisen henkilökohtaisen elämän solmukohta.

Ropeconin skenaariokilpailun 2014 tuomareiden suosikki.

Käyttäydy kuin prinsessa!

Käyttäydy kuin prinsessa! on lyhyt skenaario pelinjohtajalle ja 3-5 pelaajalle.

Skenaariossa pelaajat pelaavat erilaisia tunteita, muusia, jotka kaikki haluavat päästä omaan tavoitteeseensa. He joutuvat keskustelemaan keskenään ja tekemään kompromisseja, tai jos noppatuuri suosii, saamaan oman tahtonsa läpi.

Peli sijoittuu surrealistiseen kauhugenren maailmaan. Suuren kuningaskunnan pienen prinsessan huoneessa kaapit heiluvat hengityksen tahtiin, ulkona sataa vihreitä pisaroita ylöspäin ja katosta roikkuvana valonlähteenä toimii kiiltomatojen pesä. Prinsessan äiti vaatii poikatyttömäistä ja rasavilliä prinsessaa käyttäytymään arvonsa mukaisesti ja osallistumaan illan juhliin ja edustamaan kuten hänen kuuluu. Prinsessaa kuitenkin kiinnostaisi muut asiat ja pelaajien kontrolloimat muusat kuiskivat tahtoaan hänen korviinsa. Linnan muurin takana savua tuprutteleva muurahaismeduusojen pesä kiinnostaa prinsessaa huomattavasti enemmän kuin tylsät juhlat, mutta toisaalta illalla tarjottava marsipaanikaalipata houkuttelisi.

Pelastautukaa kohti painovoimaa

Pelastautukaa kohti painovoimaa on pöytäroolipeliskenaario 2-6 pelaajalle, joista yksi on pelinjohtaja. Pelin kesto on noin yksi tunti. Peliin tarvitaan nämä ohjeet (lopussa on hahmolomakkeita, tulosta jokaiselle pelaajalle oma) ja vähintään kaksi 20-tahkoista noppaa (D20). Toisella nopalla heitetään taitoheittoja ja toisella kuvataan ajan kulumista.

Pelissä hahmot ovat avaruusaluksessa, joka vaurioituu pahasti avaruusromupilven törmätessä siihen. Hahmojen on selviydyttävä hengissä takaisin maahan tai toiselle avaruusasemalle, ennen kuin romu on kiertänyt maapallon ja iskee uudelleen.

Näiden ohjeiden alussa on pelinjohtajalle tarkoitettu yleinen kuvaus miljööstä ja pelimekaniikasta. Ne luettuaan, voi peliä alkaa pelata. Itse peli on jaettu kahden otsikon alle: ”Aloitus ja hahmonluonti” sekä ”Seikkailu”. Ensimmäisen osion aikana esitellään pelin alkuasetelma ja pelaajat saavat luoda hahmonsa lennossa pelin aikana. Osio etenee järjestyksessä ohjeiden mukaan, ja pelaajat voivat täyttää hahmolomakettaan tämän aikana. Toinen osio on hahmojen kannalta vapaampi, ja he saavat keskustelemalla ja roolipelaamalla päättää, miten aikovat selvitä turvaan.

Ropeconin skenaariokilpailun 2017 kolmas sija.