User Profiles

User’s profile page

risto hieta

Contact Information

Game Library Publications

Valon maa

Valon maa on erityisesti opetuskäyttöön suunniteltu roolipeli, jonka tapahtumaympäristönä toimii tuhansien vuosien takainen Egypti. Valon maa käsittelee historiallista Egyptiä, mutta sen miljöö ei sijoitu suoraan mihinkään tiettyyn egyptiläiseen aikakauteen. Faraoiden Egyptin historiahan on laskutavasta riippumatta vähintään 4000 vuotta vanha. Vertaamalla sitä perinteiseen, jollain lailla tunnettuun parisataavuotiseen lähihistoriaamme saamme käsityksen siitä, kuinka valtavasta ajanjaksosta on kyse.Niinpä Egyptin historiaan mahtuu paljon suuria mullistuksia ja muutoksia, mutta myös pitkiä rauhallisia ja vakaita aikoja. Valon maassa käsitellään asioita keskimmäisen ja uuden valtakunnan (n. 2000 - 1000 eKr.) elämäntyylin tapaan, sen mukaan kuin siitä on historiantutkimuksella oletettavan todenmukainen käsitys saatu.

Valon maa yksinään ei toimi täydellisenä historian oppilähteenä muinaisen Egyptin suhteen, joskin se antaa kohtalaisen kattavan kuvan sen aikaisista, aiheeseen liittyvistä asioista. Valon maan varsinainen tehtävä on tarjoata historian tämän sektorin perusopetuksen tueksi sitä elävöittävää ja syventävää materiaalia. Käytännössä se tapahtuu siten, että lähdemme tutustumaan muinaisten egyptiläisten elämään useiden kiinnostavien paikkojen ja tapahtumien myötä itse niihin keskustelemalla osallistuen.

Vaihdokkaat

Vaihdokkaat on humoristinen ja vauhdikas roolipeli neuvostoliittolaisista epävakoojista Englannissa noin vuonna 1980. Pelissä voi olla mukana yksi pelinjohtaja ja 2-6 pelaajaa.

Pelaajien hahmot ovat neuvostoaikaisia mielisairaalan (käytän tässä ajankuvaan sopivia nimityksiä) potilaita, jotka on erehdyksessä lähetetty vakoojina englantilaiseen pikkukaupunkiin.

Siellä he saavat, vakoojia kun ovat, luonnollisesti erilaisia alaansa kuuluvia tehtäviä suoritettavakseen. Aluksi tehtävät ovat helppoja heidän kenttäkelpoisuutensa testaamiseksi. Ja juuri tuosta vakoojakandidaattien alkuvaiheesta saadaan sujuvasti tämän pelin aihe.