Tamerilin Uhka

Eeppinen seikkailu alkaa kun Tamerilin kulissien verhoa raotetaan

Pelistä ja säännöstöstä

 

Tamerilin uhka on suuniteltu lyhyeksi säännöstön testaukseksi (4-5 pelikertaa). Käytettävä säännöstö on pohjimmiltaan YDIN (https://www.forgeandillusion.net/gamelibrary/ydin_roolipelisaann), mutta olen tehnyt siihen joitakin muokkauksia. Hahmolomakkeeseen on tehty pieniä muutoksia ja säännöstöön muutamia lisäyksiä. Taitolista on mm. tehty uusiksi.

Lisäykset säännöstöön:

1. Sitkeys (Endurance) vaikuttaa fyysisen vahingon kestoon. Pelaaja voi vähentää sisään tulevasta fyysisestä vahingosta vahinkopisteitä seuraavan kaavan mukaan: Pelaajan Sitkeys (Endurance) / 10, pyöristys alas seuraavaan kokonaislukuun.

2. Maagiset koulukunnat: Pelaajilla on mahdollisuus (yhdessä GM:n kanssa) luoda hahmolleen omia taikojaan jotka soveltuvat hahmon käyttötarkoituksiin. Taikojen käytössä säännöstön normaalit lainalaisuudet pätevät, mutta sovelias taika voisi olla esimerkiksi Ketteryyden (Agility) ja Maagisuuden (Magic) käyttö yhdessä, jolloin hahmo voi manaa käyttämällä suorittaa huomattavasti tavallista suuremman loikan. Pelaajia rohkaistaan käyttämään mielikuvitusta, mikäli tällaista haluaa käyttää hyväkseen.

3. Aseiden ominaisuudet uusiksi: Aseet tullaan tasapainottamaan. Näitä katsotaan hahmoa luodessa tarkemmin, mutta tarkoituksena on pienentää varianssia.

4. Ominaisuudet vaikuttavat vahinkoon taistelussa: Esimerkiksi voimalla (strength) lyödessä (ja onnistuessa) vahinkoa lisätään kaavalla voima (strength) / 5, pyöristys alas seuraavaan kokonaislukuun.

5. Rotuja en varsinaisesti muuta, mutta tässä pelissä ei ole lähtökohtaisesti Hyvän ja Pahan välistä mittelöä.

 

Toiveena on saada aikaan viihdyttävä ja eeppinen fantasiaseikkailu. Säännöstön luojille, ylimestareille Leppä & Heinonen kerätään palautetta säännöstöstä.